Reflektion Levi

Har som sagt inte hunnit reflektera Levis race allt för mycket. I stora hela som jag sagt tidigare, ett klart godkänd race särskilt med tanke på förutsättningarna jag hade veckorna innan race. Dock var jag aldrig särskilt orolig även fast träningen gick kasst under veckan innan i Gällivare där träningsförhållandena var extremt tuffa. Jag visst hela tiden att det skulle se betydligt annorlunda ut i Levi, en backe som jag även får klassa lite som en favoritbacke.

Väl i Levi och med hangåkningen avklarad kunde jag verkligen andas ut, jag fick direkt en skön känsla på snön och självförtroende stärk betydligt. På racedag presterar jag två ok och stabila åk, framför allt höll flacken både åken toppklass. Att det ”bara” slutade upp med en 11:e plats är jag väl inte supernöjd med i efterhand. Det handlar inte om själva placeringen utan mer om du fått ut ditt max för dagen, i söndags fick jag inte ut det. Kände mig har ännu bättre åkning i kroppen, då jag tappade onödig tid i branten både åken.

Svenska lagets insats? Tycker vi i stort gör en starkt första race med 5 grabbar inom topp 22 och med André som toppar insatsen med sin andra plats. Starkt jobbat! Känns även bra att få svar på det man undrade innan race, hur står sig åkningen i gruppen. Nu vet man att vi står oss bra.

Grange! Vilken insats,kommer tillbaka från ett års skadefrånvaro som om ingenting har hänt. Han smetar hem första racet utan större problem och visar att han en av dem som kommer göra upp om cupen i år. Jag unnar han verkligen den segern i Levi och tycker det är kul när folk tar sig tillbaka snabbt efter skadefrånvaro. Grange är även en åkare jag de senaste åren sett upp till i hans åkning, han kör slalom som jag tycker den ska se ut och känner mig ha vissa likheter med.

Kommer bli en intressant vinter!