EC Obereggen

Snabba rycka, tillbaka på skidor och 15 minus, kändes helt plötsligt riktigt kallt. Kom upp till Italien, Obereggen sent igår kväll där vi idag har haft en europacup slalom. Gick ifrån backen med helt ok resultat, 8a, dock med en 4:e plats efter första. Jag är hyfsat nöjd med dagen och framför allt vissa partier där åkningen var riktigt bra.

Kul med tävling och ett hyfsat resultat igen. Nu väntar en dags träning och sedan två kvällrace EC i Pozza di Fazza och Madonna di Campiglio. Alla dem här tre europacuperna är riktiga klassiker som körs varje år, sköna ställen och backar.

Dagens racebacke är ruggigt skön, särskilt starten och ner till mellantiden vilket är ganska platt men med hög hastighet.

Start-killen såg lite kall ut mot slutet av dagen.

Kul att dem live sänder dagens EC på någon av Rai kanalerna.

Anton gör sig redo på start med banrapport och en check av pjäxorna under innan han kliver i. Gula ledarnummerlappen hade han också idag.

Som Andre kallas av alla här, mr obereggen, och han gjorde skäl för namnet och vann sin 4:e seger här i Obereggen. Efter dagens seger började det ryktas om att dem skulle resa en staty av honom nere på torget.

Dagens resultat, som ni ser mycket höga nummer, idag var det hårt på riktigt vilket gjorde att man kunde köra snabbt med alla nummer.