Alta Badia

Då är jag framme i Alta Badia, lite ändrade planer. Meningen var att ha 2-4 dagars träning i Garmisch nu för att få träning i backen där VM går längre fram i februari, men vi blev lite blåsta på den träningen av tyskarna som ställde in det hela i sista sekund. Hoppas det blir något av det längre fram istället.

Så nu blir det någon dags träning här i Alta Badia istället där backen är i topp skick efter dagens WC storslalom, såg riktigt isigt ut, nästan lite väl isigt. Tror det kan bli bra träning och en bra möjlighet att hitta den perfekta set-upen för kommande isiga race.

Jag tycker det varit riktigt kul att få tävla lite mer på slutet, även om det bara var europacup, men har varit stentuff konkurrens med mycket wc åkare på start vilket har gett en bra värdemätare. Jag är skapligt nöjd med dessa tre tävlingar som jag använt för att testa lite nya skidor. Tror jag kan ha hittat rätt nu i och med gårdagens 3:e plast och hur åkningen kändes. Tycker formen hela tiden blivit bättre o bättre och hoppas det fortsätter så, för målet har hela tiden varit att toppa åkningen till Januari då det smäller på riktigt för oss slalomåkare.

Annars värt att nämna:
Roligt att se Järbyn och Hans leverera bra resultat i Val gardena.
Matts Olsson stora prestation med en 7:e plats här i Alta Badia, riktigt kul!
Att Jens är på G igen, efter ett smart byta av pjäxmärke, med en vinst och en andra plast på EC:n. Börjar känna igen honom i åkningen på riktigt nu… Men visst, jag är fortfarande ganska irriterad att han tog mig med 2/100 igår=)

Nedanför balkongen

Börjar känna mig ganska sliten i ryggen efter intensivt med åkning senaste veckan och mycket resande, var ute och försökte mjuka upp kroppen med en lättare jogg för att sedan få en bra behandling för ryggen av Kjelle. Gjorde susen och jag borde va i trim för lite åkning i morn igen.

Hotell Gran Ciasa här i Alta Badia är en av mina favoriter ute på touren, då blir man väldigt besviken när man kommer och pga av en sen bokning blir placerad i annexet. Inte ok…

Men annexet visade sig vara helt ok det också och jag tror mig kunna överleva dessa dagar ändå