VM backen

Bra träning idag, ett rejält uppvaknande från julledigheten efter ha surfat puder i baksätet  i Engelberg. Är en speciell backe här i Garmisch eller rättare sagt bansättningen är alltid speciell, pga att backen är kort och man ska få in rätt antal käppar så blir avstånden ner mot 9-9,5m, alltså riktigt tajt och idag var inget undantag. Perfekt träning att få lära känna VM backen lite närmare.

Började känna att jag var på väg mot en förkylning härom dagen, så igår var det överflöd av vitaminer som gällde och oerhörda mängder vatten. Tror nästan det hjälpte, för idag känner jag knappt av det längre.

Lite seg resa igår kväll, bara 340km men mycket bilar och små vägar gjorde att resan tog ganska lång tid.

Här i Garmisch är dem i full gång med att fixa inför backhopparveckan som kommer hit 1:a Januari. Tycker den är riktigt häftig nya backen.

På toppen av backen med staden precis nedaför.

I normala fall brukar vi starta på kanten där nere, men på VM säger dem att vi ska använda den gamla klassiska starten där jag står nu. Lite speciell start, väldigt flackt och en tvär 90graders ner i branten.