Raceform?

Känns som jag börjar närma mig raceform efter ett bra pass nu under förmiddagen, satte snabbaste tiderna i alla åk utom första åket där jag inte fick någon tid pga av strul med tidtagningen och Andre tryckte dit dagens snabbaste tid 4/1oo för mig. Var faktiskt ett tag sedan jag gjorde en träning med konstant riktigt snabba åk (snabbaste) vilket glädjer mig, kanske är raceformen som börjar titta fram.

Men sen ska vi komma ihåg träning är träning och tävling något helt annat. Ett roligt exempel, vi grabbar satt och tänkte tillbaka till träning här i Lienz före förra årets Zagreb tävling, förhållandena var extremt svåra/isiga, alla hade stora problem och framför allt jag visade ingen som helst  lovande form. Frustrationen var hög och aningen stressande, allt som gått så bra innan var helt borta några dagar innan alla race skulle dra igång, men sen två dagar senare åkte vi till Zagreb och jag fick med mig en 7:e plats i bagaget och åkningen var åter där. Samma sak inför årets race i Levi, jag hade stora problem med åkningen pga av en fotskada, tränarna var riktigt stressade, service var nervös medan jag själv höll mig ”skapligt” lugn. Även där blev resultatet ok.

Självklart är det positivt när det går bra på träning, men något jag lär mig efter några år är att inte stressa upp sig när allt inte går som man vill innan race, utan det gäller att hålla sig lugn, fortsatt tro på sig själv och bara köra för det som vanligt på racedag.

Ett glatt Nordica-team med Andre, Anton och Mario på väg upp i liften

Åter samling på start för att dra igång träningen.

Det är sjukt många som ”turar” uppåt i backarna här. Jag har ju lite svårt att förstå dem, en sak ifall man gör det för att nå något orört område och få betalt med ett skönt skönt puderåk, men att bara gå upp i pisten kittat til öronen och sedan sladda ner på ett par osköna lagg. Inte OK!

Nu är det snart dags att sätta sig på cykeln och kolla damernas tävling från Zagreb, kul att se hur förhållandena ser ut i backen. Håller tummarna för att Maria fortsätter sina fina form och att resten av tjejerna kör som dem gjorde i Semmering där bland annat Tessan visa att hon åter är att räkna med för topp placeringarna. Kör som fan!!!