Hargins januarifavoriter!

1. Schladming

The Nightrace, säsongen tävling, 50 000+ i publiken säger det mesta. Trots att jag inte lyckats klämma dit en topplacering här så älskar jag ändå Schladming. Sjukt häftigt att köra här inför alla fanatiska Österrikare. En vinst här vore inte helt fel. Backen börjar ganska flackt och viker sedan ned i ett mäktigt målhang som trycker på bra inför storpubliken med bengaler. Österrikarna brukar vara ruggigt starka här.

Reslutat senaste 3 åren:

2008. 1.Mario Matt, 2.Jp Grange, 3.Manfred Mölgg (Hargin Dnf)
2009. 1.Reinfried Herbst, 2.Manfred Mölgg, 3.Ivica Kostelic (Hargin 14)
2010. 1Reinfried Herbst, 2.Silvan Zurbriggen, 3.Manfred Mölgg (Hargin 16)

2.Adelboden
Tycker jag ofta brukar åka bra här, backen börjar med en skön mellanlutning med diverse terräng, ut på en flack för att sedan vika ner i målhanget som är ruggigt brant. Är fyra-fem svängar där det bara gäller att överleva. Brukar vara en mäktig känsla att vika över kanten och både se och höra publikhavet nere i mål. Ledde förra årets tävling här men körde ner mig till en 5:e plats. Är det här det händer i år?

2008. 1.Mario Matt, 2.Benjamin Raich, 3.Felix Neureuther (Hargin 20)
2009 1.Reinfried Herbst, 2.Manfred Pranger, 3.Felix Neureuther (Hargin 7)
2010 1.Julien Lizeroux, 2.Marcel Hirscher, 3.Ivica Kostelic (Hargin 5)

3.Kitzbuelhel
Förutom fjolårets 8:e plats har jag haft det svårt i här och haft några DNF. Backen är väldigt krävande, inte jättebrant men hela tiden händer det något med terrängen, frånlut, krön, riktningsförändringar. Kitzbuelhel är ju Kitzbuelhel vilket håller den lite bland en favorit.

2008. 1.JP Grange, 2.Jens Byggmark, 3.Mario Matt (Hargin Dnf)
2009. 1.Julien Lizeroux, 2.JP Grange, 3.Patrik Thaler (Hargin Dnf)
2010. 1.Felix Neureuther, 2.Julien Lizeroux, 3.Guliano Razzoli (Hargin 8,)

4.Zagreb
En backe vars terräng borde pass mig riktigt bra med sitt flacka mitten parti, har ett bra resultat från förra året här men tycker jag har större potential i denna backe. Överlag ett skönt race där kroaterna skapar en bra stämning runt backen. Värt att nämna är att alla åkare bor på samma hotel inne i stan och att dem spärrar av hela vägen upp till backen och kört poliseskort med hela skidgänget. Troligt att dem skulle göra nåt sånt i stockholm.

2008. 1.Mario Matt, 2.Ivica Kostelic, 3.Reinfried Herbst (Hargin 22)
2009. 1.JP Grange, 2.Ivica Kostelic, 3.Guliano Razzoli (Hargin 24)

2010. 1.Guliano Razzoli, 2.Manfred Mölgg, 3.Julien Lizeroux (Hargin 7)

5.Wengen
Ganska utmanande backe med några branta och knixiga partier där man hela tiden måste vara med. Wengen är ett trevligt ställe, men brukar vara lite sämre med folk under slalomracet på söndagen då lördagens efter Störtloppet är en rejäll festkväll för schweizarna. Inte min januarifavorit men fortfarande en backe jag trivs i och känns som ett riktigt klassikt slalomhang.

2008. 1.JP Grange, 2.Jens Byggmark, 3.Ted Ligety (Hargin 14)
2009. 1.Manfrdd Pranger, 2.Reinfreid Herbst, 3.Ivica Kostelic (Hargin 7)
2010. 1.Ivica Kostelic, 2.Andre Myhrer, 3.Reinfried Herbst (Hargin 17)