Lauberhorn

Idag körs klassiska Lauberhornrennen, skulle ranka den som två efter Kitzbuhel som säsongens DH race. Extremt lång sträcka men med många roliga passager, se Hans Olssons beskrivning.

Dagens start är 12.30 vilket innebär att det kommer vara riktigt varmt, jag skulle sätta mina pengar på någon av gubbarna med tidigt numer, typ Innerhofer med nr1 eller Järbyn med nr 4 skulle kunna skrälla. Hoppas även Olsson med nr 13 kan göra ett bra race, har gjort stabila genomåk men saknat lite fart på vissa partier. Det ryktades om att han hittat rätt par skidor till idag, kan bli intressant.

Själv kommer jag ligga på hotellet och ta en skön vilodag och avnjuta racet från tv:n.

En del av Dh-sträckan från hotellet, tror det är Hannegsschuss man ser där det är hastigheter upp i över 140kmh.

Ser även slalomstart från fönstret

Även hyfsad utsikt över bergen från balkongen

Med en skön solnedgång igår

Wengen innan läggdags igår. Denna helg är det inte många som söver under nätterna i Wengen, då syftar jag inte på alla nervösa fartåkare, utan dem tusental som är i Wengen för årets partyhelg här i samband med Lauberhornrennen.