Matchning med Kostelic

Idag valde vi att åka 45min bil söderut för att få lite bättre träningsförhållanden. Backen här i Reiteralm har av senaste dagarnas varma väder+ ett skoterrace i helgen blivit väldigt dålig. Vi mötte upp med Team-Kostelic och körde en slalomträning med honom på hans hemmaplan i Innerkrems. Dem har det som bas under vintern.

Vi hade en väldigt fin träning med bra förutsättningar och var kul att köra ett pass med Kostelic, världens för nuvarande bästa alpina skidåkare. Han körde som vanligt på bra med en konstant fart i alla åk, men han kunde inte riktigt matcha våra tider i dagens bana där för övrigt Jens visade fin åkning och satte dagens bästa tid. Vi har en högre max hastighet en Kostelic, men han är så grymt konstant på sin maxfart och gör aldrig ett misstag samt att han aldrig påverkas av ifall det är uppkört eller svårt i banan. Medan vi har en högre fart i kroppen men det görs mer misstag och faktorer som underlag och gropar spelar in mer på åkningen. Detta är något jag måste förbättra ifall jag vill va med och slåss om slalomcupen de närmsta åren men utan att tappa den fart som verkligen finns i kroppen.

Dagens träningsbacke som lutar på bra in mot mål, riktigt skön och brant.

Tänkte skämta med en rubrik om att VM är i fara efter dagens träning, men vågade inte riktigt… Skulle göra rent stålkanterna som tydligen var ganska vassa och skar hål på handsken och tummen. Riktigt köttigt och mycket blod, men som det känns nu kommer jag nog kunna köra på söndag=)

Team-Kostelic med tränare pappa Ante och Ivo där borta. Den där gubben har många intressanta teorier som verkar fungera bra för dem. Man kan säga att dem ligger helt klart inte på latsidan när det kommer till hur mycket skidor dem åker, men ifall jag även räknar med alla mina fallhöjdsmeter friåkning jag åker per år så är jag nog inte så fruktansvärt långt efter i totalmängd skidåkning.

Svt följde oss på nära håll idag.

Jens framför kameran

Sen lite filmat och kortare intervjuer vid hotellet… Dem försökte få ut oss massa sköna citat angående medaljer, men jag klarar inte riktig att stå snacka och utlova medalj för jag vet hur tufft det kommer bli på söndag att verkligen ta en. Låter hellre åkningen tala.