VM analys

Vilken tomhet jag vakan upp till idag, det enda som rullar i mitt huvud är mitt andraåk och jag försöker analysera vad som gick fel. Efter att ha tittat på det några gånger under morgonen känns det lite bättre. Det syns att jag vill och det är bra satsning i åket, men det man ser ganska tydligt att jag direkt i början av branten efter några ”tjuvslag” tappar rytmen och kommer sedan in fel i spåren. Jag sätter inte skidorna in i spåret utan kommer för rakt in och får jobba emot krafterna. Det hela gör att jag påverkas mer av den uppkörda banan och jag tappar min dynamiska rörelse och ingång där nyckeln till framgång ligger för mig. Väldigt små detaljer som spelar så stor roll. Detta är min akilleshäl. Jag vet att jag är bland dem snabbaste i världen när jag går ut och banan är i fint skick, men jag måste bli bättre när det blir mer uppåk och fortfarande kunna prestera samma åkning. Skulle även vilja nämna underlaget som en negativ faktor, tycker jag trivs betydligt bättre och materialet stämmer bättre på vintersnö, då den är mer aggresiv eller bara mer isigt och hårt. Denna vårsnö har jag större problem med och måste bli bättre på att hanter då vi haft ganska många race i år på dessa förhållanden, Adelboden, Wengen och nu VM.

Nu är det det dags att släppa VM för min del och blicka framåt mot sista världscup racen som jag tycker är betydligt viktigare=)

Bild från zoom-agence: från första åket

Lite rolig bild efter första åket, Grange nöjd i ledarfållan och jag lite mindre glad bakom… Var faktiskt inte helt nöjd med första åket, kände att jag hade kunnat åka lite snabbare då det var riktigt skönt i banan. Borde inte tappat mer en 4-5 tiondelar på Grange med så bra nummer,

Svenska journalisterna ville ha sitt efter första åket, betydligt roligare att stå där då en efter andra.

Är positivt när österrikiske ORF vill ha intervju… Nu måste jag nog ut och prestera igen innan dem kommer komma tillbaka=)

Även ifall detta bara är efter första åket så tycker jag det är sjukt stort, att lilla Sverige har fyra slalomgrabbar 3,4,6,8 i en VM-slalom. Jag tycker vi är så pass bra att det är nästan så här det ska se ut jämt, några topp tio och någon som kliver upp på pallen. Det bästa är att det börjar kännas naturligt i gruppen att vi har någon på pallen varje race, jag hoppas vi kan fortsätta så här resten av säsongen och komma tillbaka ännu bättre nästa år.

En besviken Matilda framför fan-flaggan. Jag hatar att svika fansen. Jag har lovat mig själv så många gånger när man klivit ut besviken från Stadion och de 11:a krigarna på plan har vikit ner sig, så där får du aldrig själv göra Matte, sluta aldrig kämpa eller kriga på utan stå uppför dina färger. Tyvärr är det inte alltid så lätt som man tror när man står på sidan, lär dig av det instället Matte och kom ihåg det när du är tillbaka på Stadion.

Jag kan ju dock glädjas åt att min fanclub har en större flagga en Myhrers, känns riktigt viktigt,haha… tack för den Mackan!

Hatten av för dessa grabbar, Grange, Byggis och Möllg som var starkast igår.

Avslutningsvis. Jag var 12:e bäst i världen på slalom igår, det är inte dåligt och jag borde kunna va ganska nöjd med det…Men tyvärr så fungerar inte jag och jag hoppas det gör att jag kan få kliva upp där själv en dag om jag bara fortsätter kämpa.