Nemas problemas

Allt rulla på fint igår, jag klarade mig smidigt igenom alla passkontroller och tog mig hela vägen in i Schweiz vilket jag var väldigt lättad över. Vi kom till Zurich några timmar senare en planerat igår vilket gjorde att jag ställde in mit pit-stop i Engelberg idag, hade tänkt svänga förbi och pumpa lite pow då det kommit 50cm under gårdagen, men istället valde jag att sova i Zurich och resa direkt till Innerkrems där vi ska träna under veckan. Inget roligt beslut men ack så moget… Jag hatar att ta mogna beslut… Känner mig revanschsugen efter gårdagen och måste spara all kraft på veckans träning för att hitta tillbaka till min topspeed för att kunna leverera nästa helg i Kranjska. Formen har varit lite dalande senaste tiden och jag måste ändra på det snarast.

Vet inte vad jag ska säga mer om gårdagen. Är en backe och underlag som verkligen borde pass mig perfekt, men på något sätt fick jag det inte riktigt att stämma. Set-upen kändes lite för aggressiv och jag kunde aldrig riktigt växla upp tempot och dra på på allvar, kände mig hela tiden trängd och fick hålla igen lite för att klara mig kvar. Dock känner jag inte någon större besvikelse, jag får med mig en 18:e plats även fast det inte stämmer vilket visar att jag höjt upp min lägsta nivå bra.

Värt att notera annars. Startiden för andraåket igår var 14:00 igår, 15.30 var flygshuttle planerad för alla åkare. Av någon konstig anledning blev jag utplockad att göra dopingprov efter race , som om det inte redan var tajt nog. 15:00 stod jag på toaletten uppe i backen sjukt stressad över att missa bussen och att inte vara i närheten av kiss-klar, men på ren vilja pressa jag ut dom 90 nödvändiga ml som behövs och jag klara provet galant. Tidsnazist som man är lyckades jag även klara tiden till bussen vilket tydligen inte var så viktigt enligt andra nationer, tror vi kom iväg 2 timmar senare en planerat.

Även intressant att resa med alla åkare och så många tävlingsmänniskor, varenda litet stopp eller steg på resan blir ofrivilligt en tävling. Man ser hur alla försöker va först till check-in, spanar ifall dom valt rätt kö och ser sjukt stressade över ifall grannkön ser ut att flyta snabbare.

Skulle fota Banskos fina terräng men fick även med den Österrikiske duon Matt och Herbst på väg upp i liften. Sjukt imponerad av Matt som kämpat sig tillbaka efter två tunga år. Men är man dubbel-champ så kan man inte bara kunna tappa det så där, utan är mer en materialfråga, nu är han tillbaka på material som funkar och vinner race igen.

Var riktigt fint väder igår, dock var det lite svårt med skuggan i första åket. När väl solen började bryta in var det ett gäng grabbar med höga nummer som slog sig in topp 15.

Var en lång paus mellan åken så åkarna försökte vila upp sig, här skojar vi lite med Janyk som sover gott.

Även tränarna såg lite trötta ut mellan åken.

Kolla backen! En riktigt svenskbacke skulle man kunna tro, men tydligen har vi växt ur den kostymen och presterar bättre i dom mer krävande backarna nu. Jävla mickey mouse backe=)