Kvalvinst!

Har varit en riktigt lång dag uppe i backen. Jag gick efter en dålig lottning ut med startnr 151 av 180. Kändes som på gamla goda tiden när man körde första fisracen. Jag körde på en teknisk linje som jag lyckades bemästra med bra fart och flyt och fick med mig en vinst från dagens kval, riktigt roligt. Nu väntar två finalåk närmsta två dagarna.

Fick självklart frågan direkt, känns det jobbigt att leda, kommer du kunna hantera trycket? Jag hoppas självklart jag kommer kunna bemästra trycket, känns lite lättare i jämförelse med nightrace Schladming där 50000 galna Österrikare försöker skrika dig ur banan=) Sen är väl frågan mer, ifall jag kommer kunna prestera tillräckligt bra åkning för att hålla mig kvar i toppen efter två dagars finalåk. Det är nu NM börjar på allvar och folk sätter på sig laddhatten. Jag är glad att fått leda efter en dag.

Snabb rekning av facet under morgonen, vädret gjorde att tävlingen skjöts någon timme, men sen kunde dom rulla på 180 åkare på runt 4 timmar.

Är lite annan sak att stå på start i en friåkningstävling, här är man nervös på riktigt. Eftersom jag inte kör i Hannenkamen känns det även grymt skönt att äntligen få åka igenom en Red Bull gate=)
Är nästan mest roligt att sitta nere och kolla på resten av startfältet, mycket bra åkning under dagen.
Morgondagens finalåk Ravinen i en skön eftermiddagsdimma.

En av huvudklipporna i morgondagens åk, skaplig storlek ändå.
Jag och Matilda laddar upp med lite eftermiddagsfika efter en lång dag i backen, Risifrutti och senapssill. Rummet påminner mycket om en tågkupe´.
Herrarnas kval resultat, 34 av cirka 120 herrar gick vidare.
Den här bloggen handlar mest om jag,jag,jag, jag. Idag borde jag nämna att det även gick bra för resten av familjen. Janette och Christine körde grymt och sluta 1 respektive 2 och Matilda körde även hon grymt och kvala på en fin 6:e plats. Nu gäller det att prestera för att slippa bli sämst i familjen i år också.