Brunnihütte löpningsafari

Blev en fin runda under förmiddagen, allt rulla på bra förutom under 15min i mitten av passet då vänstervaden krampa ihop och krävde att jag drog ner på tempot. I samma veva är jag typ 90% säker att jag såg ett lodjur, kännetecken sjukt mycket större en en vanlig katt och spetsiga öron. Den låg typ 30m framför mig och 15m bredvid min stig när jag såg den, så jag trodde jag skulle våga springa förbi och ta ett kort, men när jag närma mig i höjd med den gick den ner i attack position och kändes sjukt obehaglig, så jag panika ur och vände snabbt tillbaka och valde en lång omväg. Efter en lång wikipedia session och kollat bilder är jag nu 95% säker på min sak. Skönt att slippa ta upp fajten med ett lodjur=)

Så här sprang jag upp till Brunnihütte och ner till Ristis där jag åkte lift ner.
Puls och höjdstigning under passet, klicka för större bild.
Nästa fara på vägen upp. Jag kriga på med blicken rakt ner i backen och lyssna P3dokumentär på högsta volym då jag omedvetet sprang in bland några kossor där den ena är på väg rakt mot mig. Jag inser ganska snabbt att vi är på samma sida om stängslet så från att knappt orka springa blir jag tvungen att lägga benen på ryggen och fly ut genom nästa grind. Otrevlig upplevelse igen.

Låg nysnö uppe på toppen och var ganska kallt, tur att man tog mössa.
Byn på väg ner i Brunnikabin.