Sölden WC-kval!

Vilken dag! Har varit ett rafflande kval om sista platsen till Sölden idag. Jag, Jens, Jon och Tim gjorde upp om sista platsen.

Kvalet gick till så att vi körde 2 åk vardera i 2 olika banor, sen plocka man med bästa tiden från varje bana och körde på bästa totaltid. Det blev ett riktigt tajt och spännande kval som avgjordes först i sista åket. Inför sista åket låg jag 10/100 bakom Jon och hade Tim 30/100 bakom mig, så gällde verkligen att sätta ett riktigt bra sista åk. Jag gav allt och drog ner ett riktigt bra åk, dock lyckades både Jon och Tim avsluta ännu starkare. Så det hela slutade med att Jon tog hem kvalet och jag lyckades ha marginalerna på min sida och höll andra platsen med 1/100 till Tim. En andra plats som visade sig var väldigt betydelsefull också. Mackan Larsson tog nämligen beslutet att stå över Söldenracet så hans plats tilldelades mig. Hade lite aningar om det innan och gjorde därför bara vad som krävdes idag med en andra plats=)

Riktigt rolig dag och skönt att få känna på lite racestämning i kroppen igen. Är ganska nöjd med dagen då jag tyckte jag gjorde mitt bästa, kanske inte åkte riktigt lika bra och enkel åkning som igår utan försökte nog köra på lite väl hårt idag. Tycker dock det är kul att se Jon som presterar riktigt fin åkning. Bra jobbat och komma in och knipa startplatsen.

Så på söndag gör man alltså premiär i Sölden. Kommer nog bli ett tufft race då jag nog går ut bland dom sista, men jag är sjukt taggad att gå ut och kriga och ge allt för en plats i andra åket.


Fyscoach Larsson står och steker i morgonsolen.

Jens och Jon står och kör gemensam strech och fokuserar på vad som komma skall

Myhrer ser även han fokuserad ut. Han var med och träna på sidan av kvalet och åkte riktigt snabbt. Som jag sagt tidigare, han är på G i GS!