Pjäxstrul och panik!

Om allt var frid och fröjd för 30 minuter sedan så har allt ändrats ganska dramatiskt och snabbt… Jag är nu sjukt förbannad och väldigt frustrerad.

Lämnade iväg pjäxorna för mätning under eftermiddagen. Kan kanske låta sent att göra det så tajt inpå race, men lite så vi brukar göra och man har oftast koll att man är ok under den tillåtna 43,4mm gränsen. Då jag även har samma modell och set-up som på GS pjäxorna som jag mätte i Sölden, så var jag säker att allt skulle va ok så var mer en säkerhetsåtgärd. Nu visade det sig dock att pjäxorna var några mm för höga, vilket jag har lite svår att tro. Nu är inte vår vanliga Nordica pjäxservice med här borta, så är det en provisorisk pjäxservice från Nordica USA som skulle hjälpa mig. Istället att tänka logisk tillsammans med mig vad som kunde va fel, mäta olika delar och se ifall något något var fel, göra ändingar som har så lite inverkan som möjligt. Så handla han i panik utan min vetskap och gjorde ändringar som är långt ifrån ok och i min mening gick in och förstörde mina pjäxor.

Ett av ingreppen var att slita bort ett lager under innerskon. Detta är ändå ganska ok då innerskorna inte är så heliga och lätt att byta till nya.

Men detta ingrepp på min sula som jag har haft i pjäxorna något år, är långt ifrån ok. Han valde att skrapa bort några mm enbart på hälen och på ovansidan vilket skapar en stor skillnad i känslan och position i fotvinkeln. Sulan är för mig lite helig och något jag använder samma under längre tid, hade en sula under 4 år och denna är nu inne på andra säsongen och den valde han att förstöra…. Jag har dock sagt klart och tydligt vad jag tyckte om saken till alla inblandade och hoppas dom håller sig utanför mitt synfält under morgondagen.

Nu är inte jag den som är mest känslig när det kommer till material, så jag hoppas kunna hantera detta efter något friåk imorgon, men jag är fortfarande sjukt arg och besviken på hur situationen hanterades. Kanske inte ser så märkvärdigt ut, men detta kan göra stor inverkan och ändra känslan i åkningen och förstöra mitt race. Nu måste jag bara tygla ilskan och göra det till något positivt. Hargin mot rubbet, full fart framåt!!!