Alta Badia SL

Dags för nästa race imorgon här i Alta Badia. Var uppe och kände på backen och underlaget efter dagens tävling. Kompakt, greppig, aggresiv snö vilket i alla fall var riktigt skön att åka fritt på, hoppas det även känns liknande imorgon när man kört fullt i bana. Har känt mig lite osäker på formen under veckan efter två sämre EC-race, men när jag lämnade backen efter dagens träning och hangåkning hade jag dock en annan känsla i kroppen. En känsla av övertygelse att det här kommer gå bra och att jag trivdes i backen och på snön… Vi får se imorgon.

Körde 30min cykel innan vi körde våra klassiska raceprep övningar… Är så sjukt less att sitta på den här cykeln, galet tråkigt att bara ”cykla ur”.

Chefen Hujara håller koll på insläppet och tiden till hangåkningen. Här gäller det att hålla sig på rätt sida avspärningen tills klockan är inne, annars har du garanterat satt din sista potatis.

Racebacken! Starten är precis där upe där man slutar se. Trycker på bra i början och går sedan ut på en ganska fin flack, dock en flack där man hela tiden har ganska hög fart.

Team USA har en ganska skön trailer som följer dom runt i år där dom kan hänga mellan åk eller när dom vill. Har även en med sig en kock som styr upp all mat till dom där inne. Hörde nåt om att det kosta 8000Euro per vecka och dom har den under 6 månader.