Vila

Idag är det vila som gäller, en välbehövlig sådan, men ändå svår att ta. Har haft så rolig åkning senaste dagarna och jag vill gärna ha mer av det. Målet har varit att få in två dagars slalomträning i mellandagarna för att hålla känslan uppe tills vi möts efter nyår igen. Har försökt styra något i närområdet med Schweiziska laget då jag känner att jag gärna minimerar resandet för att slippa resa upp till Trysil, eller Reiteralm där jag skulle kunna träna under två dagar. Nu väljer Schweizarna att köra två FIS-race 28-29 istället för träning, så jag har bestämt mig att följa med på det upplägget. Tror det är perfekt med två race för att hålla tempot uppe.

Annars tycker jag det känns grymt skönt att komma till Engelberg och släppa tankarna på slalom för några dagar. För när man är iväg på läger/tävlingar blir det lätt att man 24/7 har hjärnan fulla av tankar kring detaljer, teknik och material för att hela tiden försöka optimera allt till max, blir ganska påfrestande. Men sen jag kom hit har jag inte ägnat en tanke åt allt detta, jag har bara åkt grymt mycket skidor, haft kul och slappnat av. Perfekt upplägg tror jag:) Gäller bara att jag även hinner ge kroppen lite vila också så jag är utvilad och redo när bi samlas i Lienz 2 Januari.

Lugn morgon med kaffe och dator.

Googlemaps, vägen till Sörenberg där FIS-racen går 28-29. Är bara 80km härifrån, smidigt. Bättre än att bränna 1200km till Reiteralm över två dagar. Skulle nog ta mer energi än det ger.

Perfekt, kan hålla stenkoll på liften från sovrummet. Kör anteckningar och statistik på vilka som åker upp när… Stenis som kom till byn igår såg taggad ut och stämpla in med snabba steg runt 08.27.


Bonusbild på Matilda från i förrgår.