Pungspark!

30-40 minuter efter att jag la upp morgonens blogginlägg bröt molnen överraskande upp och solen titta fram. Så jag och Matilda drog snabbt på oss prylarna och drog upp. Förhållandena var perfekta och jag var riktigt taggad men möttes lite av en pungspark. Fuktiga moln hade under natten legat över toppen och skapat en lite nice krispig yta på pudret. Detta skapade dock extremt snabbt före och ju längre ner man kom ju bättre blev snön vilket kändes lite konstigt. Blev i alla fall en roligt dag med mycket åkning. Avslutade dagen med två galti där det sista åket blev ett bra äventyr och ett intressant slut på dagen. Mer om det längre ner.


Glada!

Riktigt fint bort mot Spannort.Fick skåda en hyfsat saftig lavin på andra sidan dalen. Skapligt moln nere i botten.

Bestämde att testa en liten ny väg sista åket i slutet av Galti. Stod och kolla på ett skogparti som såg ruggigt fint ut och det såg ut att det redan låg något skidspår(visade sig dock vara gems spår). När det sedan kom förbi en bergsguide som jag snabbt fråga om tips och fick svar att det var lugnt så gick vi för det. Fick några hundra meter Japanpuder i skogssnår och var sjukt nöjd tills vi möttes av denna avslutning, lite av en dead end kan man säga.
Kändes jobbigt att behöva hikea up några hundra meter, så blev bara tvungen att ta sig ner. Efter lite trassel kom vi dock ner skiers right om isfallen. Bergsguiden ska jag dock ge en omgång nästa gång jag ser han. Han lura oss medvetet ner i en fälla. Dock var vi bättre än så och löste det utan problem;) Skönt att få känna sig lite rädd och få lite äventyr, helt klart värt det när allt sluta bra.