Schladming

Framme i Schladming och snart dags för lite träning borta i Reiteralm. Det spöregnar ute, så kan nog bli en mysig session. Kolla just igenom gårdagens race. Kan trösta mig med att det inte ser allt för dåligt ut så att jag inte behöver skämmas där av, utan mer bara är dålig fart. Var åter igen ett tufft race igår, väldigt dåligt underlag i kombination med hur backen och bansättningen var gjorde det allt annat än skönt. Känner mig lite nere i frysboxen för tillfället. Presterar inte alls den åkning och resultat jag vill, vilket känns lite tungt och tråkigt. Jag får dock ändå med mig en 16:e plats vilket faktiskt inte är så dåligt, så ska nog inte gräva ner mig för mycket. Jag vill bara så mycket mer…

Det går upp och ner i den här sporten, och när det väl går ner ska man va glad att det inte går allt för mycket ned.

Ser ut att bli ett liknande race imorgon, prognosen visar 18mm snö eller regn, och jag tror inte dom har en särskilt bra bas i backen sen tidigare pga av all snö som har kommit. Jag struntar dock i hur det kommer se ut. Nu är det Schladming, säsongens roligaste race, så ska bara se till och njuta och skicka i nästa växel.
Hirscher, gårdagens snackis. Förutom att han lyckades med bedriften att bli diskad 2 ggr under samma race, så åkte han helt galet bra åkning. Han ser ut att trivas på laggen nu och verkar inte ha någon spärr hur mycket han kan ladda. Kul att se på.

Men Deville var han som stod överst på pallen igår och tog hem sin första WC-vinst. Jag är riktigt imponerad hur han behärskar åkningen i den uppåkta banan under andra åket.