Høgegga Treningssenter

Ligger i stugan här i Trysil och väntar på att köra ner till Oslo, valde att stå över morgonens sista slalompass, kände mig helt enkelt lite för sliten i kroppen och även nöjd med senaste dagarnas träning. Vi har haft 4 dagar av grym träning, nästan för bra med tanke på hur det sett ut på våra senaste tävlingar, men är även svårt att få till de förutsättningarna. Då det krävs enorma mängder nysnö, regn och sedan ett gäng idioter som åker runt med en vattenslang och saltar lite lätt på toppen… Mer om detta inkompetenta arbete från FIS längre fram kanske.

Nu har vi istället haft stenhårt isigt, så som det borde vara på race, och jag är riktigt imponerad av träningsförutsättningarna här i Trysil Høgegga. Høgegga är alltid avspärrad för träning och tävling och gänget här jobbar stenhårt med att hålla backen i toppskick. Alltid grym träning och backup! Något liknande vore intressant ifall dom kunde satsa på även i Åre, där skidförbundet sedan länge försökt skapa en nationalarena och träningscenter utan att lyckas.

Senaste dagarnas träning har varit riktigt bra för min del och jag tycker jag presterat säsongens bästa åkning. Nu lämnar jag Trysil med höjt självförtroende med en bra plan för vad som krävs av mig i åkningen för att jag ska kunna vara med i toppen igen under de sista racen.

Kördes en SG tävling bredvid vår slalombana igår.

Var några riktigt unga åkare som carva sig ned för SG banan, riktigt roligt att se.