Upptäcktsfärd!

Har varit iväg på en intressant utflykt idag. Bestämde att testa på lite ny åkning och gjorde igår en research på vilka små skidområden det ligger i närheten och då menar jag verkligen små områden, endast en lift upp. Det ligger många små pärlor gömda i närheten som jag aldrig tidigare hunnit testa på. Nu är även förhållandena perfekta då det kommit mycket snö och det är kallt längre ner i dalarna, så kände att det var läge att testa.

Det var Jag, Matilda och Sponkan (en av ägarna på Ski Lodge) som drog iväg. Första stoppet vi gjorde blev dock en nitlott, liften på toppen där det var meningen att åka var stängd och hade bara öppet på helger eller vid förhandsbokning. Så drog vidare till alternativ två vilket blev mer lyckat.

En mindre kabin från dalen och thats it.

Väl där uppe var det hudar som gällde om man ville ta sig längre upp. Vi gjorde två mindre toppturer och satsade mer på åkningen ner mot dalen.

Sponkan och Matilda på väg upp för vår första topptur.

Sponkan spanar in möjliga linjer ner mot dalen.

Jag laddar upp med en Maxim energybar på toppen.


Är andra gången jag använder stighudar, är ju verkligen grymt nice, man tar sig så snabbt uppåt i orörd terräng. Skön naturkänsla också.

Här är ett av åken vi körde på toppen, lekfull terräng.

Skogen ner mot dalen, galet rolig. Vill ha mer av skogsåkning, älskar verkligen att bränna i skogen och bli tvungen att ta snabba beslut.