Åkarmöte

Åter igen en dag utan skidåkning, tränarna valde att vi skulle få vila upp oss ordentligt efter träningen i veckan och gårdagens resa. Så har varit en sjukt tråkig dag på hotellrummet. Man blir liksom expert på att döda tid i sängen framför datorn. Har dock laddat upp batterierna ordentligt och är redo för träning och hangåkning imorgon.

Vi hade ett väldigt intressant möte mellan topp 15 slalomåkarna idag. Vi hade bjudits in för att diskutera en eventuell skidförändringar även på slalomsidan. Ryktet säger att FIS är sugen att göra något drastiskt även där som på GS sidan med längre skidor och mindre radie.

Vi fick fylla i ett formulär från FIS och hade sedan en öppen diskussion mellan åkarna vad som behövs ändras för att göra sporten säkrare.
Alla var dock väldigt eniga om att skadorna inte är ett för stort problem på slalomsidan just nu. Vi är ganska skonade där, men kommer alltid drabbas av skador. Det är en del av sporten och något man är medveten om. Vi var även eniga om att vi inte vill se en materialförändring. Det som alla ansåg var viktigast var istället frågan kring snöförhållandena och preparering av backar. För aggresiv snö och varierande underlag i banorna är mer farligt. Så hoppas nu FIS lyssnar på vad världens bästa slalomåkare hade för synpunkter och inte drar några egna studier och slutsatser.

Fin väder ute, så hade lite dåligt samvete att jag inte var ute och träna.

Låg i sängen hela dagen och valde istället att träna inomhus på cykeln. Blev tvungen att köra ett lugnt pass för att inte dega till helt.

Dagen formulär. Kändes som att sitta i skolbänken igen…