Finalvecka

Då är vi inne på finalveckan för denna världscupsäsong. Helt galet vad snabbt racesäsongen går efter starten i Sölden och fram till idag. Känns lite vemodigt och segt att det snart är slut, för det är ju tävlingarna man älskar, sen väntar en i och för sig skön sommar med mycket träning men också en lång och mindre rolig glaciärsäsong under hösten innan man får komma in i hetluften igen. Så gäller att passa på och njuta av sista racen. Förutom slalomen på söndag så har jag även team eventet på fredag att se fram emot. Det är en parallel där man i team, med två damer och två herrar från varje land tävlar. Känns det som kan bli riktigt roligt och jag börjar bli galet peppad även för det.

Annars en spännande racedag där Beat Feuz fortsätter leverera under stor press, han knep en andraplats i dagens dh och tog därmed otroligt viktiga poäng för totalen och var även nära att snuva Kröll på DH cupen. Det känns som det är fördel Feuz nu, men blir riktigt spännande att följa upplösningen på denna finalvecka för man ska aldrig räkna ut Hirscher. Han verkar inte veta vad press betyder. 23 år och en hel skidnation i stort sett förväntar sig att han ska ta hem totalen.

Träning i Reiteralm under förmiddagen. Galet varmt väder, men och riktigt skönt.


Nya stavar, check!

Det krävdes mycket salt idag, men då det saltats en hel del i denna backen senaste veckan så var snön ganska död och saltet bet inge vidare. Så hade inga superförhållanden under träningen, men ändå skönt att röra på sig i det fina vädret.Något som är lite tråkigt nu under finalen är att vi inte kommer köra vår vanliga slalomhang här i Schladming, vi ska tydligen köra backen som kommer från vänster eftersom damerna har sin GS samtidigt på söndag.