Team 3:a!

Fick kliva upp på pallen för första gången i vinter, tyvärr kändes det inte så kul som ifall det hade varit slalom. Känns inte lika på riktigt med teamtävlingen, även ifall den börjar shapa upp sig lite och det är ju en stor medaljchans på kommande mästerskap. Var i alla fall väldigt rolig att köra och vi hade ett bra goo i laget. Vi gick ut med känslan från början att det här tar vi.

Jag fick under alla mina åk köra i den röda banan vilket för dagen var något långsammare och inte helt rättvis, så fick slita hårt för mina heat-segrar. Två av åken vann jag då jag stressa ut motståndarna och ett förlora jag med en hundradel mot Schweiz. Min förlusten med 1/100 mot Schweiz blev kostsam då vi då tappade finalplatsen efter 2-2 och man då gick på sammanlagd tid av bästa tjej och kille i laget.

Team tävlingen var dock ett steg i rätt riktning då dom valde att gå ner till en mer normal parallell och istället för GS avstånd satsa mot slalomavstånd. De 10m som det var idag är dock på gränsen till för tajt, 12-14 är mer lagom och skapar en skönare och coolare åkning tror jag.

Älskar verkligen man man momentet och skulle även gärna se mer single-parra event under vintern. Känns även som det är rolig tv-underhållning och ett bra format då man drar av tävlingen på relativt kort tid. Tycker FIS ska trycka in 4 paralleltävlingar i schemat framåt och stryka kombi.

Lyckades inte få med mig en ända ok bild hem, så får sno en bild från skidförbundets och Camilla Sandy, vilket kanske inte heller är en riktig cover;)