Sockertoppen

I brist på nysnö börjar berget bli ganska slaktat, men det går fortfarande hitta rolig åkning. Antingen är det hike som gäller eller vänta tills det blir varmt och slask på eftermiddagarna. Jag bestämde mig för att satsa på det första och tog med mig stighudarna upp idag, dock gick det inte helt bra. Stighudarna är aningen smala på mina patronskidor så det blev riktigt svår jobbat i det hårda spåret och jag fick kasta in handduken redan efter 150m. På den sträckan hade jag lyckats trilla/halkat typ 5ggr och skämt ut mig framför 5-6 andra turåkarna som jag tryckte mig före i starten då jag var helt säker på att jag skulle ta dom till toppen. Nu fick jag istället köra en klassiker och låtsas trixa med materialet när dom gick förbi. Jag gav dock inte helt upp, plocka istället av stighudarna och bootade vidare upp.

Jag hade nya Elevenate skidkläder för dagen, så som tur var kände nog ingen igen mig där uppe, men nu gäller det att leverera närmsta dagarna för att sätta bra prägel på ny kläderna och väga upp för dagen. Lite kul att vara ute på egen mission, även om det så klart är roligare med sällskap.

På väg upp för första hiken, gick upp för att reka lite klippor för kommande snöfall.

Nästa hike gick upp till ”sockertoppen” som ligger en bit bort och har fått namnet efter att det just ser ut som en sockertopp.

På toppen av åket. Låg redan 3 spår men var fortfarande fin kallsnö så helt klart värt jobbet.

På väg tillbaka till liftarna med sockertoppen strax bakom mig, sjukt likt va?

En snabb vända till gymet för lite överkropp core, skönt att få lite spänning i överkroppen.

Matilda hjälper med lite framsidalår strech. Riktigt oskönt men ändå så skönt!