GS test!

Idag kom äntligen dagen då jag för första gången fick chansen att testa nya GS laggen för nästa säsong. Jag blev till en början väldigt positivt överraskad då jag innan inte hade särskilt höga förväntningar, men fick väl även känna på dess negativa sidor. Från början av passet när snö var frusen och fin fick jag ett ganska skönt stöd av skidorna, något sega att få in i toppen, men när dom väl svara blev det ett jäkla drag. När det senare blev varmare och snö mjukare blev allt väldigt jobbigt. Jag fick stora problem med att få in spetsen och få rätt svar på skidorna, det ville mest gå rakt fram och inte svänga in alls.

Jag fick även smaka på lite av det som jag tror kommer bli ett problem. Jag tror många kommer utnyttja mycket skärning bak på skidorna vilket blir att man får mycket kraft ut ur sväng och om man då tänjer på gränserna och hänger bak kan det då bli påfrestande för knäna. Har redan under våren skördat sina offer.. Var ett åk där jag själv kom bak idag och det drog tag rejällt ut ur sväng, resultatet blev att det kändes som det var millimeter från att jag blåste av korsbandet.

Vad är det där för lagg?

Bara ett par Prototyp skidor från Nordica bredvid ett par med nästa års design.

Jens såg ut att ha kul att testa av nya laggen, men jäklar va långa dom ser ut!

Meningen är att även testa av lite pjäxor här uppe, så Nordica har skickat upp sin pjäxgurun Assunto för bästa hjälp.