Magisk dag och årets krasch!

Ojoj vilken dag! Är riktigt glad att jag fick tummen ur och drog upp på berget. Piggna till så får jag klev ur gondolen och insåg vad som vänta. Kändes som en bra februaridag där upp och var knappt någon uppe och åkte. Skulle nästan säga att det var inom topp 5 skönaste dagarna i år. Bara det att vi nästan var själva på berget gör ju det hela nästan magiskt, ingen stress utan bara njuta av det som finns. Även sjukt att det var kallsnö alla 1200fhm på Steinberg. Är glad att jag äntligen fick smaka på en sån där aprildag som alla pratar om här ner.

Dagen höll dock på att sluta riktigt illa för min del. Under dagens sista åk ner i Galtiberg lyckades jag och Johan Jonsson efter lite misskommunikation bränna rakt in i varandra i full fart. Jag släppte på rakt ner och Johan kom in från min vänstersida och innan vi hann se varandra var det för sent. Jag i stort sett grenslade honom innan vi både två fick varsin flygfärd på upp mot 20m åt olika håll. Glad att det var mjukt där jag landa. Jag tror vi hade så tur det kunde gå, ingen av oss skada sig även om vi nog kommer kunna vara lite stel imorgon. Hade lika gärna kunnat sluta upp med en helikopterfärd därifrån. Glad att man är hård ibland;)

Hade inte så höga förväntningar på väg upp, men oj så fel man kunde ha.

Blir glad när man möts av detta. Orört hela jochpasssidan, men den liften öppnar dom inte förren till helgen. Med lite tur kan det nog hålla sig.

Johan på väg ner under Rotairen uppe på Steinberg.

Och här även i ett andra försök på samma klippa. Skönt fluff och snö som yr i bilden.

Jag höll mig lite lugnt med hoppandet pga ryggen så passade på att fota Johan när han hoppa, så där av allt Johan, Johan, Johan…

Johan och Yves under en av dagens kortare pauser i väntan på liften. Kul att åka med Yves för första gången, den mannen hittar nog bland en av de bästa här på berget.

Johan droppar in i en ränna.

Oskar och Johan på väg ner efter ett grymt men händelserikt sista åk i Galti. Sjukt att det fortfarande är snö för att nästan kunna åka hela vägen ner i dalen.

Detta är min bindning efter kraschen. Både skruvarna fram slets upp och den sprack även på mitten. Bra kraft i det. Jag sitter och ät lite nojig nu, rädd att det ska börja göra ont någonstans…Men är nog lugnt.