NM

Har varit en ganska seg dag här uppe i Gränsen, vind gjorde att liftarna inte öppna upp idag, så mycket väntan och kaffedrickande i receptionen. Nu sitter jag och väntar på att dra upp på åkarmöte kl 21 och sedan efter det ser det ut att kunna bli kvällsåkning. Dom öppnar troligen upp liften några timmar från 22 och framåt, vore kul!

Annars ska det bli riktigt kul att dra igång imorn med årets NM. Snöförhållandena ser bra ut, nästan att det faktiskt är för mycket snö och där av inte så mycket klippor och sten framme. Jag tror det är 6:e året i rad jag är uppe och kör NM, främst för att det är en riktigt rolig avslutning på säsongen. Tidigare år känner jag mig dock ha haft roligare utgångsläge, liten gubben i lådan varning, alpinisten som kan skrälla och nosa på topplaceringar. Nu har jag åkt lite för många år och redan visat för vad jag går för här, så nämns nu redan på förhand som en av favoriterna ifall man ska lyssna på freerides inför NM reportage. Jag är alltid sagt att jag är här uppe för att ha kul, men sen vet ju alla som känner mig hur det är när man kliver fram på startlinjen, man vill köra så bra som möjligt. Efter fjolårets segervittring första två dagarna känner jag att det vore förbannat kul att vinna detta och ha en NM titel. Startfältet är dock starkt och riktigt jämt, jag skulle lika gärna kunna sluta upp på en 15:e plats eller liknande och även tyckt man åkte bra. Så blir intressant att se hur man kan leverera.

Känner mig dock inte riktigt lika stark i åkningen som ifjol, har pga av lite ryggbesvär hoppat mindre klippor i år och generellt sparat lite på laddet i åkningen under våren. Förhoppningsvis har man där av mycket ladd på lager i kroppen;)

Fint kvällsljus runt 19 tiden, skulle kunna bli fin kvällsåkning om det håller sig så.

Såg inte lika fint ut imorse!