2:a plats!

Kom tillbaka till Engelberg igår efter en lång och trött resdag från Riksgränsen. Blev som sagt en rekordjämn avslutning där jag inte riktigt lyckades hålla hela vägen i år heller, det slutade upp med en fin 2:a plats istället. Som jag nu i efterhand är väldigt nöjd med, även om jag kort efter var ganska less och sur. Inte för jag tyckte jag var borde ha vunnit, för över alla fyra åken visade Wille Lindberg att han var den värdiga vinnaren. Jag var endast besviken på mig själv att jag inte kunde leverera ett bättre sista åk och knyta ihop säcken. Kände nästan direkt efter sista finalåket, utan att ha sett någon annan, att det där var inte tillräckligt bra. Nu har jag dock släppt det och är väldigt nöjd med vad jag prestera! Hade bara gått in lite väl hårt mentalt för att vinna i år, där av antiklimaxen.

Men shit vilket galen jämn tävling det blev, över alla fyra åken slutade topp 3 med Wille, Jag och Reine inom 0,16 poängs marginal. Förutom Wille, Renie som som vanligt åkte säkert, snyggt och får det svåra att se extremt lätt ut, så var det en gäng av åkare som laddade på och imponerade strax bakom pallen. För att nämna några Kristoffer Turdell, Johan Jonsson och unga alpinkollega Mattias Rönngren som imponerade på dom flesta min sin fart, linjer och luftkontroll.

Det har i alla fall som vanligt varit en väldigt rolig och skön avslutning på säsongen uppe i Gränsen. Jag tycker även det är roligt med öppenheten mellan alla åkare. Alla är ärliga och öppna mot varandra, vart de ska åka, ge tips om någon undrar och även öppet glädjs med varandra då någon åker bra. Det är bara kul att se andra prestera bra och där av bli inspirerad av det själv. Jag är även glad och tacksam för den hjälp Reine och Wille ger under alla dagar.

Tack alla åkare och arrangörer för en grym NM-vecka, ses nästa år igen!

Som sagt en ganska tajt resultatlista.

Blev tvungen att stjäla en bild från Freeride som Ola Melin tagit, den beskriver min känsla driekt efter sista finalåket ganska bra. ”Nja… bra men inte tillräckligt bra”

Rekning av Nordalsbranten!


Hade 4 osköna timmar på arlanda igår, bakis och jäkligt sliten!

Flygplansfoto mainia!

Fika nere i Stans idag!

Möttes av sommarvärme nere i Engelberg.

Möttes även av ett roligt paket med en grym laddning av fräscha Cykel/löp kläder från Craft! Måste ut och testa dom imorgon.