Skidpremiär

Första dagen på skidor denna säsong alltså, lite ringrostigt och halvdålig känsla men ändå skönt att få svar att man fortfarande kan åka. När man går så länge utan åkning under sommaren så börjar det ju nästan kännas så, typ, finns känslan fortfarande kvar? När man väl går på snön tycker jag det är främst känslan i pjäxorna som känns konstig, känns som fötterna typ ändrat form över sommaren och man inte längre är i ett med pjäxan. Brukar dock gå snabbt att vänja sig i dom, även om nog fötterna motvilligt längtar efter ännu en säsong i ”skruvstäden”.

Känns som sagt bra att vara tillbaka på skidor och drar igång det hårda förarbetet för ännu en lyckad vinter. Sommaren är lång och härlig, men man lägger också ner väldigt mycket tid på träning för att förbereda sig för skidåkningen. Skulle ibland kännas bättre om all den tiden var på skidåkning istället, för hur mycket man än tränar under sommaren behöver det det inte betyda att man får en lyckad säsong. Ger dock förhoppningsvis bättre förutsättningar för att orka åka åka mer skidor, möjligheter att utveckla åkningen och hålla kroppen i form.

Nu är planen att köra på här i Mölltal 4 dagar, mest för att fixa med lite nya pjäxor och få lite känsla på skidorna innan vi flyger mot Nya Zeeland nästa vecka.