Trycktest

Vi har haft några riktigt fina träningsdagar nu, sol och varierande snöförhållanden. Idag var en riktigt härlig dag i Cardrona, där det är lite mer vinterkänsla jämfört med Cornet Peak. Håller även uppe med fysen på ett riktigt bra sätt, skidåkningen sker ju på en lägre höjd jämfört med glaciäråkningen i europa, vilket då gör att man orkar åka både mer skidor och träna mer fys.

Körde ett intressant test under dagen slalompass, hade trycksulor i pjäxorna för att mäta tryckfördelning i sväng och med olika set-up. Vi har nämligen med oss en kille från vintersport centrum i Östersund som ska hjälpa oss med dessa tekniska saker och förhoppningsvis kunna hjälpa oss kapa hundradelar.
Jag åkte med detta ryggskydd under testet. Utrustningen där är väl värd runt 500,000sek, så var inge sugen på att få ett carvingkast.

Kablar ner till en tunn sula ovanpå min egna sula. Under dagens ganska lätta åkning mätte den upp tryck runt 350kg i sväng, inte konstigt att man blir lite trött i buggarna… Och tänk va de då är i racefart på is.