Kaosträning

Första skiddagen avklarad och det fortsätter lite i samma spår som förra lägret, skitväder! Ska jag va ärlig så är jag riktigt less på det här stället för tillfället. På tok för mycket folk och verkar alltid vara dåligt väder här, molnen liksom suger sig fast på toppen av glaciären.

Pga av platsbrist blir vi även tvungna att samköra med flera andra lag och banorna ligger på tok för tajt. Det blir svårt att hålla en tillräckligt hög nivå på träningen. Dagens träning var ett riktigt skitpass, det var kaos.

Något som även är roligt att reflektera över när det ser ut som det gör där uppe, med banor bara meter mellan varandra och tidtagningar överallt, är hur dålig säkerhet det är på glaciärer. Är ett under att det inte sker fler olyckor med tanke på hur det ser ut. FIS jobbar hårt kring ökad säkerhet kring tävlingar, men på träningar är det ett skämt. Det är dock svårt att göra så mycket åt det tror jag.

Nya kläder för dagen, men även ny väska! Känns alltid lite nytändning med nya prylar!

Inte så farligt mycket folk i liftkön imorse i alla fall. På de flesta ställen brukar det finnas lite gräddfiler för WC-åkare, här är det dock bara gå in och fajtas, ingen prioriteras mer än någon annan.

Fick njuta av lite sol i typ 30 sekunder när vi kom upp…

Sen såg det mer ut så här vilket gjorde det riktigt svåråkt.


Mellanstationen på väg ner!

Satte på ett nytt band på min klocka i veckan. Tycker den gjorde sig riktigt snygg med läderbandet!