Kaos på riktigt!

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva dagen… Vakna, titta ut genom fönstret och möttes av ett tjockt molntäcke men insåg snabbt att det bara var ett lock och att det väntade sol på toppen. Så blev riktigt taggad för en bra GS. När vi väl kom upp visade sig det att det kommit en del snö på toppen, men kändes som något vi skulle kunna jobba bort och sedan ändå få ett bra träningspass. Värmde upp något åk och kom sedan upp till start där jag möttes av kaos. Det visade sig att nästan hela galciären skulle dela samma bana. De var Svenskar, Tyskar, Slovener, Italienare, Japaner, Finskor och säkert någon mer nation som jag inte la märket till. Räknade upp till 25+, helt galet och inte optimalt vid dagens förhållanden. Jag tog 2 åk innan jag gav upp träningen, pga av det kändes för farligt och att det var kaos på start med ordning och fokus för att få till en bra träning.

Det hela grundar sig i att det är extremt mycket folk här då det inte är tillräckligt med snö på många andra glaciärer. Detta bidrar till att alla måste samarbeta, vi är många WC lag här som jobbar tillsammans och delar banor. Inte riktigt som det brukar vara. Att alla måste vara här bidrar även till att ingen har något att säga till om, den som klagar på läget där uppe får tacka för sig och lämna glaciären. Backchefen jobbar på ett helt sjukt sätt och inte helt sympatisk i sitt arbetssätt. Även de i vanliga fall styrande Österrikiska storcheferna står och tittar ner i marken och har inget att säga till om. Man hör ena sjuka historien efter den andra om den galna backchefen som portar folk vid minsta negativ kritik. Så idag ska jag nog vad glad att han inte var inom räckhåll, för då hade jag nog inte varit välkommen upp imorgon.

Grundplanen på mötet igår var nämligen att vi skulle dela bana med tyskarna och vara mellan 8-9st, men sedan hade han tydligen adderar runt 20 till till vår lina och ingen kan riktigt klaga på situationen. Någon borde ge honom en ordentlig käftsmäll enligt mig! Skönt att det bara är en dag till på detta ställe.

Var fint väder där uppe i alla fall!

Ser riktigt stor och stark ut världsettan! Och by the way ganska coolt att vara världsetta, något man skulle vilja testa på.

Varför va sur över en misslyckad träning när man kan njuta av en kaffe och macka i detta väder.


Mike Janyk titta förbi och sa hej. Lite ovant att se honom i GS grejerna!