Söldenkval

Hade som sagt kval till helgen WC-premiär i Sölden igår, där det som sagt körs en GS. Jag kunde tyvärr inte matcha Jens som körde på riktigt bra och knep sista platsen. Dock lite kul med ett riktigt tävlingsmoment, få känna något så likt med tävlingsnerver. Jag har som många säkert märkt inte hunnit med allt för många GS dagar under försäsongen, men de dagar jag gjort har känts skapligt bra. Jag har en hyfsad känsla och med lite mer träning skulle det kanske lossna. Det ända svåra är att just hinna med mer träning, vill inte offra på slalomdagarna som jag tycker mig behöva för att komma i form.

Vi körde kvalet så 2×2 åk, där man fick räkna med sin bästa tid i vardera 2 åk och sedan slå samman. Var lite trögstartad men avslutade med ok tider. I alla fall riktigt kul att åka när man känner att man presterar ok åkning, då får man även mersmak. Se tider nedanför!

Jens var nöjd med segern och platsen till Sölden. 2009 var senast han körde en WC GS om jag inte har fel. Han presterar dock fin åkning nu och ser ut att va på G där igen.

Kvaltiderna!