Nykeln till braksuccé?!

Är tillbaka i Engelberg nu. Sitter och njuter av en frukost och följer premiären i Sölden. Känns riktigt bra att få följa die analyse på ORF igen och att säsongen kickat igång.

Hade en riktig positiv sista dag i Mölltal igår. Har haft en del problem med att set upen, skidor/pjäxor varit för aggresiva väldigt länge. Som oftast fungerar det bra men så fort det blir lite aggressivare får jag inte in knäna tillräcklig och blir väldig rak i vinklarna. Jag har försökt fixa till detta med att justera pjäxorna mindre aggresiva inför denna säsong och tycker det blivit bättre, men inte tillräckligt bra. Så efter att ha funderar så det knakar senaste tiden, kom jag igår fram till att problemet kanske ligger i mina formsulor. Jag har så länge jag minns haft en typ av formsula med mycket uppbyggnad i hålfoten som gett mig ett grymt stöd på insidan. Igår la jag dock undan den och stoppa i min sula från löpskorna. En helt simple vanlig platt sula och jag fick en riktig aha känsla, helt i den riktning jag letat efter. Åkningen blev lättare och jag kom upp mer på kant och fick större knävinklar innan det tog mig in i sväng. Alltid lika skön känsla när man tror att man hitta sista nykeln till braksuccé. Så detta ska jag testa vidare när jag kommer upp till Kåbdalis.

Efter mitt sista åk igår körde jag med skidor på axel, väska på ryggen follow cam på Bäcken sista åk. Blev ganska sköna åkbilder!
Eftersom de flesta i laget dragit över till Sölden hade vi en skön och lugn träning igår. Oscar och Sepp backade upp mig och Bäcken med en grym sista dag.

Sepp är pappa till vår chefstränare Marko och han har varit med oss senste 4-5åren som hjälpresursch utan lön. Sepp gör ett hästjobb i backen och är den som ser till att träningarna rullar på felfritt med att konstant rulla runt och hålla banan i skick. Har nog aldrig hört honom klaga över något utan han ger alltid 120%. En riktig hardworker som är ovärderlig för oss!

Hade en lite jobbig resa hem igår, bil till Innsbruck, tåg till Zurich och sedan som tur var hade jag en snäll flcikvän som kunde hämta mig där för sista biten upp till Engelberg. Mölltal-Engelberg tog väl totalt 10 timmar igår. Så extra skönt att va framme nu.