Sulsnack och Norrsken!

Efter sulbytet i Mölltal sista dagen på förra lägret har jag testat vidare lite här i Kåbdalis. Eller blev inte så mycket testning, utan kände ganska direkt vad som gick bäst. Som jag nämnt tidigare har jag använt en formsula med mycket uppbyggnad hålfoten senaste 5 säsongerna om jag räknar rätt. Gjorde den innan SM i Sälen 2007 och den har sedan dess gett mig mycket framgång fram till USA resan ifjol där en serviceman gjorde ett bra jobb och förstörde den. Jag hade dock en ganska identisk sula jag körde vidare med den resten av säsongen.

Jag har dock senaste säsongerna haft lite problem med för agrresiv set-up och jobbat mycket med detta och pjäxorna tills denna säsong, men fortfarande inte riktigt varit nöjd med resultatet. Men när jag under förra lägret i Mölltal bytte sula fick jag en riktig skön upplevelse och hitta lite den känsla jag letat efter så länge. Så nu när jag testa vidare har det känts liknande och varit en stor skillnad åt det positiva hållet. Utan allt stöd i hållfoten kommer jag upp på kant lättare, får större vinklar och även får tryck över hela foten på ett skönare sätt.

Det är intressant att en liten detalj kan göra sådan stor skillnad. Åkningen har under dagarna kännt bättre en den gjort på länge. Friare, med mer vinklar och lättare i passager med mindre fart och större radie. Ska bli kul att jobba vidare här ifrån. Känner mig nu riktigt peppad på Levi, jag är redo!

Fyra olika sulor jag testat. De till höger är den modell jag använt senaste åren och den till vänster är den jag kör med nu. Är en Nordica orginalsula som man får med pjäxorna.

Här ser ni viss skillnad på stödet under hållfoten. Nästa steg är att testa dom på isigare förhållanden. Kan tänka mig att jag måste göra några andra justeringar för att ha optimalt stöd på isen, eller så ger de större vinklarna tillräckligt ökat grepp.Det bjöds på norrsken igår kväll. Jag har aldrig fotat detta tidigare så blev riktigt stressad med att hämta kamera och föreviga. Min kamera är dock lite paj igen, så har problem med fokus i dåligt ljus även om jag sätter den manuellt. Canon har även gjort en försämring på S100 jämfört med tidigare modeller som varit grym för kvällsbilder, vet ej ifall detta även gäller nya S110. Från och med S100 har Canon låst ISO på 80 från och med en slutartid på högre en 1,5sec. En helt sjuk ändring och försämring. Känns typ att de endast gjort det för att S95 var för bra helt enkel. Jag ser inget positivt med denna ändring. Innan kunde man ställa 15sec och vrida upp ISO för att skapa magiska natt och kvällsbilder!

Fick i alla fall med mig två bilder hem, även om de inte var riktigt skarpa. Var coolt att se hur snabbt det rörde sig norrskenet.