EC pall

Tillbaka på slalomskidorna igen och Europacup slalom idag. Låg på en 11 plats efter första åket där jag inte riktigt fick skidorna att gå som jag ville,men efter ett bra andraåk klättrade jag upp till en andra plats strax bakom Axel Bäck som knep segern idag. Skönt med ett bra resultat och hyfsad fart i åkning, gör att man kan slappna av och må lite bra. Jag var bäst rankad på start idag men det innebär inte att det är ett lätt jobb att plocka med sig en pallplats hem. Är sjukt mycket hungriga yngre åkare som här går ut med tidiga nummer och kan konkurrera lättare än när de åker världscup med högre nummer. Världscupåkare rankade topp 30 får starta efter 16 annars startar man efter EC-poäng.

Jag, Bäcken och Schmid på dagens pall!

Dagens pris! Topp 3 får egentligen prispengar men ifall man är rankad topp20 på WC går pengarna vidare ned i leden. Så jag fick nöja mig med denna fina kåsa idag:)

Var en del strul med liften idag också! Så efter 4-5timmars försening med racet fick det lösas med skotertransport, en annan lift och en kortare promenad för att ta sig till start.

Problemen med liften berodde på att det var typ sånt här lager med is på vajern.