Snöångest!

Det är med lätt ångestkänsla i kroppen jag sitter med en kaffe framför datorn då jag ska skriva detta inlägg. Det snöade under hela gårdagen och är idag superfint väder ute, men jag måste vila kroppen, packa väskorna och lagom till lunch hoppa på tåget mot Zurich för att bli upplockad av grabbarna och sedan åka vidare till Veysonnaz där vi under veckan ska vässa formen inför Val d’Isère nästa helg. Prognosen för Veysonnaz ser dock inte den bästa ut för veckan för att få bra träningsförhållanden, men ser även liknande ut över större delarna av alperna då det verkar komma nederbörd typ överallt och Engelberg verkar inte vara ett undantag då man ser veckans prognos..

Känner mig dock taggad att komma på slalomlaggen och slipa vidare på formen. Är några hektiska veckor som kommer nu, med två WC race och 3-4 EC race innan jul. Ska bli riktigt kul.

Är sjukt glad över dagarna jag fått här i Engelberg. Så här många fina skiddagar så här tidigt på säsongen, längtar till mellandagarna och förhoppningsvis lite med puder. Annars är jag allmänt belåten idag efter ha laddat kroppen med ett fint Julbord på Spannort igår. Fasen va gott det var!

Igår öppnade sig himlen åter och snön vräkte ner, vilket öppnade upp för en lugn dag hemma på soffan.

Kom en hel del snö under några timmar.

Vaknade upp till detta.

Tog hårt att vinka av Matilda till liften…Men jag känner mig ändå väldigt mogen i mitt beslut att jag inte tömmer kroppen med 2-3 snabba Steinberg innan jag hoppar på tåget.Och här följer några bilder från i lördags…

Matilda på väg ner mot Trubsee efter säsongens första Steinberg… ”Speed is your friend” så här års på Steinberg, det är en hel del sprickor framme och man vill ha koll vart man åker.

En fin Laxmacka till lunch på väg upp i liften.


Linus på väg ner bland buskarna i Laub. Gäller att va snabb i fötterna där nere så här års…