13:e plats

Vakna just upp till ett kallt och molnfritt Val d’Isère. Planen var först att försöka hyra/fixa ihop lite friåkningsprylar och kolla av systemet, för det har ju dumpat rejällt senaste dagarna. Dock sliter en racedag på kroppen så känner mig ganska seg idag, så känner att det bästa nog är att vila och istället ta en lugn dag och bara kolla dagens GS. Är riktigt peppad på att kolla den tävlingen för jag tror den kan bli ganska intressant, eller snarare tuff. Jag såg när de preparerade övre delen igår kväll, och det såg allt annat än hårt ut. Val d’Isère GS är ju också känd för att vara en av de jobbigare, pga att backen inte är så lång utan mest jäkligt brant så dom måste kryma avstånden för att få in rätt antal käppar. Åkarna brukar i vanliga fall få slita för att få runt grejerna så ska bli intressant att se hur det ser ut med de längre GS laggen.

Gårdagens race då? Slutade upp med en 13 plats för mig, inte helt nöjd, men 20/100 snabbare och jag hade varit 7-8 och varit ganska nöjd.
Första åket var mest ganska oskönt, svårt underlagt och sämre sikt. Jag tror ingen åkare som tyckte det kändes särskilt bra. Andra åket var bättre med elbelysningen och även underlaget som hade hunnit frysa till bättre. Där kändes åkningen för min del ganska bra, men jag fick tyvärr inte riktigt upp någon fart vilket är frustrerande. Blev lite som skidorna grävde fast sig för mycket efter käpp, så har legat och klurat under natten på eventuella saker att testa med set-upen i veckan. Dock inga panikändingar, för det känns dock ganska bra.

Ska försöka kolla av svaren på tävlingen senare under dagen!

Skärmdump från Zoom-agence.