EC vinst och träning Alta Badia

Har gått i ett senaste veckan med träning och tävlingar, idag är äntligen vilodag som gäller. Är i Alta Badia där hela laget är samlat och vi kör sl träning i anslutning till GS racet som är här på Söndag och sedan vidare till Madonna där vi har kvälls WC SL på tisdag.

Var ju i Pozza di Fazza härom kvällen och körde EC. Blev ett lyckat race där jag tog vara på ett tidigt nr i första och bomba ner ett riktigt snabbt åk så jag ledde med 80/100. Andra åket var en riktigt fight men jag körde på relativt stabilt och lyckades försvara så det blev en vinst. Alltid lika kul att få vinna och skönt för självförtroendet.

Dagen startade dock inte så bra där. Under mitt första inåk för dagen på väg mot besiktning lyckades jag få ett konstigt hugg på ytterkanten i en övergång och drog med full kraft ner i backen med höften först. Jag tappade luften och blev allmänt groggy av smärtan, lite för groggy för att kunna besiktiga, så gled mest igenom och undra om jag skulle kunna köra. Efter besiktning försökte jag hålla igång kroppen med friåkning där jag hade problem då jag stelnat till ordentligt. Men med några voltaren och alvedon i kroppen och racemode påslagen, så var det senare inga problem att köra… Dagen efter hade jag hoppats vara helt blå så jag kunde visa varför jag klagat över smärtan, men det syntest verkligen ingenting utan lite svullnad. Man är alltså inte särskilt hård, fan!:)

Förutom att det var min tredje EC vinst i Pozza och att det är en backe jag gillar, så försvara jag även en annan rolig tradition där. Sverige har nu 6 raka vinster i den backen och även 7 vinster över senaste 8 åren. Kolla resultaten här. En strak tradition då det oftast är ett EC race som många WC åkare brukar köra. Är något vi måste bygga vidare på och hoppas på att de får arrangera WC snart, vilket är deras mål framåt.

Deville, Jag och Vogel på pallen så starkt startfält.

Mitt pris! En riktigt göttig delikateskorg.


Resultatet

Yes, ett annat blåmärke… Klassisk skidåkartumme! Effekt av att käpparna i rekyl slår upp på tummarna. Den här är från Val dísere förra helgen. Detta är faktiskt ett problem, om man har otur slår man sönder tummen. Skulle behöva ha ett bättre skydd för tummen på handsken eller stavskyddet.