Kvällsrace i moll!

Fanfanfanfan vilken skitkväll det blev igår. En tidig grensling tog slut på ett annars spännande kvällsrace. Jag hatar känslan med att få lämna race redan efter första och framför allt med att ha bränna ut. Dock lätt hänt i en gren som slalom och det var ändå ett tag sen sist, tror jag hade över 20 WC race på rak med poäng. Dock får man perspektiv på det hela efter jag åkt ut och står och deppar i branten och jag får syn på ett läkarteam vid sidan av banan som stod och körde akuträddning på en portvakt som fått hjärtattack, därav racet hölls 10-15min runt nr 10. Enligt rykten nu på morgonen hörde jag att de inte kunde rädda personen, riktigt hemskt!

Nu finns det risk att låta som en dålig förlorare eftersom det gick dåligt för min del, men jag hade tänkt nämna det ändå. Första åkets bana, är något som brukar kunna passa mig ganska bra även om vi nu inte fick se det igår, men jag är emot det ändå. Ja fattar inte vad det är med den ”gubben” att han alltid ska va så jävla speciell och försöka vis något med sin bansättning. Han sätter inte svåra banor, utan bara riktigt jäkla osköna banor utan någon som helst rytm där åkare får bryta sig ned vilket gör att åkningen ser skit ut på TV. Andra åket var ingen lätt bana heller, men såg betydligt roligare ut på TV. Vi prata om det igår, borde det inte finns en åldersgräns på när man inte får sätta en bana på WC längre, en pensionsålder på 70 år i alla fall:)

Dagens resa mot Zuoz! 200km på småvägar kan bli en intressant resa. Hade tänkt köra EC GS idag, men kändes för mycket att bränna sent igår kväll. Så nöjer mig med en SL där imorgon.

Något som känns riktigt kul och jag trodde jag brände mina chanser till, var parallellen i Munich 1 Jan. Är endast topp 12 SL + 4 Total som får köra. Nu lyckades jag med viss tur trots urkörningen hålla mig inne. Ska bli riktigt kul med parra och viktigt då det räknas i SL cupen.

Alltså vad säger man om Hirscher, nu på pallen i alla teknikrace för säsongen, bra jobbat! Och gårdagens andraåk var helt sjukt, jag fattar inte hur han kan kliva på så sjukt hårt. Riktigt imponerande åkning. Jag hörde en intervju där han sa: ”Jag trodde Felix satt ett riktigt bra åk då jag från start hörde jublet, så jag gick ut och satsade allt, mer än 100%”…Jo du, vi såg det. (Zoom-Agency)

Yuasa stod också för en grym prestation med sin uppåkning, dock hade han så här ont efter målgång vilket han även hade efter första åket. Han kunde tydligen knappt gå mellan åken, så imponerande att leverera sån åkning med knäsmärtor. (Zoom-agency)