Cham-Zagreb-Reiteralm

Tillbaka i Reiteralm sedan en timme tillbaka, sov kvar i Zagreb efter racet igår. Skönt att för ovanlighetens skull ha tid att varava ner och vila ut efter race, annars är det alltid vidare till nästa ställe så fort som möjligt. Planen är träning här i Reiteralm under veckan och förberedda sig inför Adelboden nästa helg.

Kort summering av senaste dagarna som varit ganska hektiska, mellan Chamonix, Zagreb, Reiteralm.
Race två i Chamonix slutade upp med en 6:e plats, låg 2:a efter första men lite små harv gjorde att jag körde ner mig några platser och slutade 13/100 från den 2:a plats jag behövde för att komma upp i 450poäng vilket målet var med racen där. Nu slutade jag istället upp på 416 och måste försöka fixa det på något race framåt som passar in i planeringen istället. Jag var dock riktigt nöjd med åkningen här och kände mig peppad inför Zagreb dit jag flög vidare i lördags.

Gårdagens race i Zagreb blev dock ingen höjdare, två dåliga åk och framför allt en riktigt dåligt känsla på skidorna gjorde att jag inte vågade/kunde skicka på det som krävdes. Fick bara styra ner för att klara mig igenom och gjorde två långsamma åk vilket slutade upp på en 16:e plats. Långt ifrån nöjd och riktigt fundersam på vad som inte stämde då det känts så bra under Julträning, Munchen och även Chamonix. Man blir inte riktigt klok på den här sporten ibland. Ena dagen på ett underlag känns det grymt och någon dag efter på ett annat underlag känns allt skit, underlag och känsla varierar ständigt, skulle vilja ha något som funkar på allt men måste nog bli bättre på att kunna justera detta.

Hörde annars lite roliga rykten om Hirscher igår. Han testar alltid en enligt rykten sjukt mycket skidor, under julen när jag tränade med honom hade han en träning 10par slalom han testade av. Hans pappa är alltid med honom och jobbar vid sidan av hans serviceman och är den som bestämmer vad som ska testa. Inget fel med detta för de verkar ha ett grymt samarbete tillsammans och han vet precis vad som passar Hirscher och när. Igår hörde jag i alla fall rykten om att pappan under andra åket beordrade servicemannen att byta skidor, trots ett bra första åk, för han trodde ett annat par skulle funka bättre. Och vad det såg ut som igår funkade det, då han såg ut att åka ännu bättre i andra åket och därmed knep ännu en seger.

Lite bilder från Zagreb stad.