Testning och formsvacka!?

Det svänger verkligen inom sport. För någon vecka sedan lekte livet och allt kändes på topp, jag hade precis avklarat en bra julträning och kände mig sjukt peppad för slalommånaden Januari. Ett misslyckat race och en veckas träning med ganska dålig åkning gör att jag nu istället är nere i källaren och allt känns tungt. Jag funderar konstant på vad jag kan göra annorlunda för att åka bättre…

Egentligen handlar det inte om att jag tappat formen, utan hur snöförhållandena ser ut. Vi har under veckan tränat på ganska liknande förhållanden som Zagreb då det är extremt varmt ute. Detta innebär en ganska hård isig bas sen tidigare som nu luckras upp av värmen och skapar väldigt grova iskristaller och ett litet rulligt lager på toppen. Blir alltså väldigt varierande hur skidorna går och ganska oagressivt. Detta är något jag har lite problem med och har haft tidigare också. Jag har andra förhållanden som passar mig betydligt bättre. Dock gäller det ju att öva på det man är dålig på så jag har försökt utnyttja dessa dagar och både kört lite extra åk och även testa lite saker, ifall jag kan hitta något med material som passar bättre på just detta. Under gårdagen tycker jag mig gjorde framsteg och fick ut nyttig info, jag satte dock aldrig något riktigt bra åk och blev lite ifrånåk i tid mot några av grabbarna. Att inte hänga med på träning gör en knäckt, så är det bara, men det är även bra tändvätska.

Imorgon bär det av mot Adelboden med något stukat självförtroende men ändå sjukt sugen på att få race igen. Det svänger som sagt snabb, både upp och ner!


Uffe hjälper Jens med lite tejpning inför träningen.

Ser bra ut det här, mycket som behöver stöttas upp.

Är smådetaljer som man testar. 1mm plattan under bindningen fram som jag innan jul under agressiva förhållanden tog bort, kändes helt plötsligt igår helt annorlunda . Så nu är den i igen tills vidare.

Kände även lite på hur det kändes att göra överdelen på pjäxan mer agressiv. Under dessa förhållanden funka det bättre och gav mig ett tidigare stöd mot insidan och därmed trygghet att kunna trycka in knäna lättare.