Kitzbuel 12 och VM plats!

Vart ska jag börja… Kul tävling igår. Kitzbuel med sitt ”Ganslern hang” som var lika svårt som vanligt. Det händer alltid någonting, är inte många svängar där du kan slappna av. Racet igår var supertight och trots skaplig åkning i första med någon miss trilla jag ner till en 24:e plats endast 1.30 sec efter ledaren, vilket är riktigt tajt, många som åker bra slalom nu. Kändes dock lite som en favorit position, tidigt nr i andra och hyfsat häng på toppen. Jag hade även mycket att åka för, så det fanns bara en växel.
#Först var det sista Moskva platsen som var i sikte, då visste jag att det krävdes upp mot en topp5 för att trycka i mig topp 11 på listan.
#Säkra en VM-plats, både Axel och Mackan låg efter bra förstaåk i slagläge att ta min 8:e plats i jakten om sista två platserna. Så gällde att smälla i raceväxeln för min del.

Så det enda jag ville när jag kom ner i andra var grön skylt, vilket jag dock inte lyckades med då Raich innan satt ett bra åk. Jag gjorde i det hela ett riktigt bra åk, gjorde som de flesta andra, en miss på sista knölen men behöll trots det hyfsad fart. Mitt problem var at jag gjorde något skit på sista flacken i böjen, gick lite rakt och straffades hårt och hade bland de sämsta splittarna sista 12 sec. Kände mig besviken när jag kom i mål, då jag visste att det var skillanden från en succéuppkörning och att nå mina mål för dagen. Nu räckte det dock skapligt lång ändå och med marginalerna på min sida behöll jag min VM plats.

En VM plats som under senaste tiden hamna lite i fara pga en nedåtgående formkurva, vilket jag dock nu känner är på väg upp igen. Kanske lagom prickad till VM!? Marginalerna i denna sport är verkligen små. Ta bara Wengen racet där jag var 8:a, 1/100 för både Bäck och Mackan på 9:e plats. Så om jag varit 2/100 långsammare hade jag troligen missat VM. Vilket varit ett stort nederlag. Detta är VM:et med stort V. Ett VM i Österrike, Schladming blir inte mycket större…

Jag satte dock upp en bra reservplan efter urkörningen i Adelboden då jag började känna att det brändes bakifrån. Två av mina bästa polare drog till Japan härom dagen för två veckor av ”Japan Pow”. Så jag sa, om jag bränner VM platsen flyger jag efter er idag måndag, vilket fick mig att se lite mer positivt på det hela och känna att jag hade mindre att förlora… Visst Japan kan jag göra många ggr framåt, medan VM i Schladming bara är en gång, kände ändå att jag hade två roliga saker att se fram emot vilket lättade upp det hela för mig.

Nu är det en vecka lugnt innan VM-uppladdningen drar igång nästa måndag!

Här några bilder från Pentaphoto och Nordica

Jag i bra tryck över en av många kanter under gårdagens andraåk.

Neureuther för jag gillade bilden. Han åker även riktigt bra slalom nu, en av huvudfavoriterna i Schladming.

Nordica var även skapligt nöjda i lördags med en DH-Kitzbuel vinst av Dominik Paris, måste nästan vara första för märket. Ganska bra med folk där ner, 42.000!