Moskva snack och längd!

Har haft två lugna dagar i Engelberg sedan jag kom tillbaka. En vilodag och igår fick det bli längdåkning istället för att åka skidor, då vädret inte var det bästa. Annars tillbringa nog 6-8 timmar framför datorn igår, hjälper Matilda att sätta upp en hemsida med ett projekt hon jobbar med.

Jag såg att några undra varför jag inte var i Moskva igår. Jag kvalade tyvärr inte in pga av att jag inte var topp 12 på WCSL listan, eller snarare topp 11 då det var ett wild card till en ryss som tog sista platsen. Så det kändes lite segt att sitta och kolla igår… Särskilt då det var en stor mix av åkare, många länder/åkare lämnade av någon konstig anledning eller av taktik vidare sina platser till sämre rankade åkare. Det är egentligen inte personliga platser utan landsplatser så förbundet kan egentligen skicka vilken åkare de vill. Se listan startlistan nedanför.

WCSL som man går efter för kval, som är en blandning från årets och fjolårets poäng.

Medan i Cupen som bara är från årets poäng där jag är 11.

Startlistan för Moskva där ni ser hur platser lämnats vidare till lägre rankade åkare. Vet inte ifall det bara handlar om taktik. Som exempel undra jag varför Pinturault lämna sin plats till Grange och varför Österrike gav vidare alla sina platser. Jag tycker inte det känns riktigt rätt. Ifall man inte är sugen, borde platsen gå vidare till nästa på lista och inte på detta sätt.

Myhrer körde bra igår! Dock tyckte jag backen där såg lite flack ut, det var inte samma tempo i åkningen som i Munchen. Jag tyckte faktiskt inte det var så kul att kolla som jag skulle tro.