Schladming 2013!

Då är man äntligen i Schladming. VM i Schladming är något jag längtat riktigt länge på. Ända sedan några år tillbaka då det var klart att VM 2013 hamnade i Schladming har jag haft detta i åtanke, vetat att detta är ett av de största mästerskap man kommer uppleva i karriären. Ett mästerskap i Österrike och just i Schladming kan inte bli mycket större… Bara nu under första veckan har det dragit runt 30,000 på de olika racen och under herrarnas DH var det upp till 40,000 besökare. När sedan Hirscher, hemmanationens hjälte, i slutet av veckan kliver in och ska plocka guld tror jag det kommer kunna bi helt galet tryck här i byn.

Schladmingracet är annars varje säsong höjdpunkten och i år är alltså inget undantag. Jag njuter riktigt mycket att nu vara här och känner hur peppet nu höjs kraftigt för varje timme som går. Som tur var behöver jag inte vänta ända tills söndagens slalom innan man får kliva in i hetluften. Imorgon kväll är det team event som gäller. Det är jag, Jens och Andre som är med från herrsidan, det är dock bara två som får åka i varje heat, så vi får se imorgon hur tränarna väljer att matcha laget. Det gäller bara att vara redo ifall de vill att man ska in och åka. På damsidan är det Frida, Maria och Nathalie som är uttagna i laget.

Jag tror vi har ett starkt lag och borde kunna vara med och kriga om topplaceringar, men det kommer bli riktigt tajt. Så det gäller att vakna till liv och komma in i matchen snabbt om man vill vara med och leka länge imorgon.


Man kan säga att vi bor ganska centralt. Att anlända och ha denna utsikt och kunna följa herrarnas kombi slalom var minst sagt ett bra välkomnande.

Ser i alla fall fint ut i backen för tillfället och under dagens slalom såg det riktigt fint ut att köra.

Det är dock kul att man ser isfläckar, skönt att komma ut imorgon och känna lite på snön.

Haha, lite kul detta ändå. Varför kolla live om man kan se det på TV!

Andreas Romar på väg ner. Hejade riktigt hårt för att han skulle få med sig en medalj efter en hans starka slalomåkning, men han föll tyvärr på mållinjen och slutade 4a. Var dock lite häftigt att se Baumann hålla ihop stabil slalomåkning och plocka med sig Österrikes första medalj på herrsidan detta mästerskap.