El Capo test

Första skiddagen i Engelberg på ett tag, riktigt fin dag. Var några dagar sen senaste snöfall men låga temperaturer gör att snön hållit sig superfin samtidigt som det även gick att hitta en hel del ospårat till min förvåning. Kul med lite friåkning igen, kände mig lite ringrostig till en början.

Testa även ett par nya lagg som jag blev riktigt positivt överraskad till, en skida helt i min smak och åkstil. Även om de hel-rocker skidor jag kört varit sköna, lekfulla och grymma i djuppuder, typ Patron/Helldorado, så känner jag att jag vill ha en skida jag kan lita lite mer på och få bättre respons i orolig miljö och högre farter. Nu testa jag nästa år El Capo skida som man lätt kan beskriva en vidareutveckling på Girish, eller att man tagit det bästa mellan Girish/Patron. Skidan var enligt mig grym. Den låga rocker spetsen gjorde helt klart sitt jobb, vilket gjorde att de flöt fint fram, samtidigt som man har en riktig stabil skida från bindning och bak. Även en förändrad tail gjorde att den inte grävde på samma sätt bak.
IMG_0348
Låg moln över de lägre delarna i systemet vilket skapade snygga ljusförhållanden då solen bröt igenom.
F23B0660
Wille!
F23B0644
Men på de övre delarna var det fritt från moln. Riktigt fint med molntäcket över dalen.
IMG_0351
Tog en liten hiké för att hitta lite orört!
F23B0662-2
Porträtt framför Engelbergs snyggaste bergsida, aka Alaska.
IMG_0353

IMG_0363

F23B0693

F23B0687-3

F23B0698-2
El Capo, clean och lite lugnare i design jämfört med tidigare år.
Untitled-2
Som ni ser en hyfsat markant rocker i spetsen utan att vara överdriven vilket bara gör den fladdrig. 109mm under foten.