Kutai

Är för tillfället i Kutai i närheten av Innsbruck och tränar, hade en riktigt fin dag på skidorna i härligt vårväder idag. Det behövdes för att fylla kropp och skallen med lite energi igen efter en tuff vistelse i Kranjska.

Först var det WC slalom i söndags där jag fick med mig en 13:e plats, vilket jag ändå inte är helt missnöjd med, men detaljer med åkningen är jag mindre nöjd med. Det var ju inte heller någon lätt dag med stundtals ösregn och uppkörda förhållanden. Det var faktisk komiskt när jag kom ner efter första åket och ändå kände att “det där var ett skapligt åk” och det visade sig att jag blivit förnedrad med 2,9sec av lillfransosen Pinturault. När jag såg det kunde jag inte annat än att skratta… Kort sammanfattat en tuff dag där jag ändå som det varit denna säsong krigar med mig en ok placering.

På måndagen var det sedan nytt race i samma backe. EC slalomfinal där jag skulle ta med mig de sista 31 poängen för att nå mitt mål med 450 poäng. Vet dock inte vad jag ska skriva, det mesta kommer ändå låta som bortförklaringar. Jag låg i alla fall 2:a efter ett hyfast första åk, men stod sedan för att av de sämre åken på mycket länge. Kan inte säga att jag hade någon enstaka större miss, var mer att hela åket var en stor jäkla miss. Jag åkte ner mig till en 25 plats och missade med stor marginal mina viktiga poäng, i farten tappa jag även totalvinsten i cupen som var mindre viktig men ändå hade kunnat var lite tröst under en dålig dag.

Kan dock inte säga att jag hade turen på min sida i jakten på dessa 450poäng, då de senaste 3 racen innan slutade med 2 inställd och en urkörning, det händer ju inte att man ställer in slalom i vanliga fall. Alltså större makter som inte vill att jag ska börja satsa på GS, skönt:)
IMG_0730

IMG_0742

IMG_0749

IMG_0757

IMG_0750

IMG_0752