Heli in Haslital part 1

Vilken dag det var igår, det var Helitime igen. Har försökt få till det under en tid nu, men det är mycket som ska klaffa. Framför allt bra snö, men också stabil snö och sedan självklart fint väder. Det har inte varit helt lätt att få till alla parametrar, men sedan dök det upp en lucka med fint väder igår efter ett lättare snöfall. Kändes till en början lite som en chansning, var osäkert om snön som kommit var tillräcklig och hur tidigare snö klarat sig från vind….Men det visade sig vara helt rätt beslut!

Det började med att jag vaknade upp 06:00 med dimma över byn igår och kände fanfanfanfan, nu är det kört. 30min senare började det dock lätta och man började se nyanser av blått. När vi sedan flög iväg strax innan 09:00 hade det lättat tillräckligt så det var inge problem att flyga ut, sedan tillbringade vi dagen över ett lägre molntäcke.

Vi hade även en grym set-up, vi började dagen med en heli men körde senare under dagen ännu en heli där filmare och fotograf kunde filma/fota från luften. Vi flög i Haslitalområdet som ligger beläget bakom Titlistoppen och bortåt. Även ett grymt område för turning, där man kan nå det nere från Halslital/Sustenpass.

Tack för en grym dag @MatildaRapaport @WilleLindberg @Henrik”Bergman”Andersson @OskarEnander @JesperStenmark @ThomasOdermatt @BohagHelipilot-Beat

Njut av bilder i en första omgång. Jag hade med min och körde med min 7D (vågade inte köra nya 5D) i ryggan, men den började strula upp efter halva dagen och då fick jag kliva över på nya RX100 som jag köpte i förrgår.

IMG_5023
Matilda på insteget i ett av hennes första åk.

IMG_5000
Wille med lite sluff
IMG_5024
Wille droppar in.
IMG_4970
Matilda i ett fint åk, vilken snö!
IMG_4990-2
Skön skuggor med Matilda.
IMG_4992

IMG_5027
På toppen av en av mina åk, ser ganska härligt ut och snön var sjukt fin och djup.
IMG_5077
Wille droppar in igen. Kul och inspirerande att vara ute med en sådan duktig åkare som Wille. Han har ju varit på pallen i årets FWT och är en av de åkare som jag tycker åker bäst tekniskt där.
IMG_5046

IMG_5033

IMG_5036

IMG_5037

IMG_5038

IMG_5068

IMG_5042

IMG_5051
Matilda njuter av nästan för mycket snö.
IMG_5060
Wille i nästa åk, cool omgivning med de spetsiga bergen.
IMG_5075
Matilda i något annat åk.
IMG_5071
Pilot Beat, en sjukt bra pilot. Han kan fan ratta sin heli som få!