Puderstress

Förutsättningarna fanns där idag, vädret var på topp och det fanns mängder med orörd snö kvar. Så imorse stod alarmet på 06.30 för att i lugn och ro hinna trycka en bra frulle och fixa matsäck för dagen innan det gällde att vara riktigt tidig på liften. Tror Jag och Jeppe klev in vid liften runt 07.45, vilket nästan är rekord på att va tidig för min del. Var dock inte först, framför oss fanns några enstak friåkare och sedan ett 10-tal racers som var på väg upp för träning, men det fyllde snabbt på bakifrån. När sedan grindarna öppnades upp var det en skön stress och mycket strategi för att jobba sig igenom liftarna mot toppen på snabbaste sätt, vissa ska man vara långt in på och andra långt ut. Vi lyckades med jobbet bra och tror jag var den som klickade i skidorna först av alla uppe på toppen. Dock var det mest mentalt det var skönt att var först. Planen var nämligen att dra ner i Galti och vi skickade gärna några gubbar före för att låta någon annan lägga traversen halvvägs ner i åket, ett parti där man måste traversera över ett gäng höga klippor, vilket kan va skönt att slippa göra först pga rasrisk. Vi hade även några polare som missa första kabinen mot toppen som vi valde att vänta in och köra första åket med. Vilket fall, det blev ett riktigt magiskt första åk och vi var 10-20 lyriska åkare som satte oss på bussen tillbaka mot dalstation igen.

Vi hade sedan en fortsatt bra dag, men det var länge sedan jag såg så mycket folk uppe på berget. Sista lediga påskdagen drog enormt och det blev snabbt uppkört.
DSC00382
Fin morgon uppe på toppen!
DSC00385
Jesper och jag står och stampar startklara och väntar in resten av gänget.
DSC00392
Och riktigt taggade
DSC00405

DSC00432
Per Jonsson senare under dagen.
DSC00435
Inte helt fel lunchlåda att avnjuta i liften, uppstek pitepalt som Jesper fixa till middag igår. Riktigt bra!
DSC00459

DSC00472-2

heli from wille lindberg on Vimeo.

Här är en kortare edit som Wille Lindberg gjorde från vår helidag. Riktigt goo känsla.