Sista minuten förberedelser

Hade lite tid att flänga runt och fixa lite sista minuten förberedelser under gårdagen. Möttes av patrull när jag skulle göra säkerhetskontroll på min kajak, tydligen hade jag inte två vattensäkra skott vilken man tydligen behövde, så blev tvungen att hitta någon flyttkudde att stoppa in. Det löste jag fint i leksaksaffären där jag hitta en flyttring jag kunde använda:)
Resten av checklistan gick inte heller så bra, visselpipa? Nej! Förstahjälpen kit? Nej!… Så var bara springa iväg och fixa innan jag kunde bli godkänd.

Annars känns det lite stressande att vara i byn och känna att tävlingen kommer närmare. Det är stressande att se alla andar deltagare flyga runt i byn, den ena har värre kajak en den andra och alla ser ut som fullblodsproffs. Man hör folk som testkört banans sträckor, ” Fan, cyklingen har nog aldrig varit tuffare”… Börjar inse att det här kommer bli jobbigt.

För mig är det annars ovant att vara på en tävlingnscen endast som en glad amatör. Har inte ställt upp i så många tävlingar utöver skidåkningen innan. Även fast jag bara är här för att genomföra och ha kul så gott det går så märker jag hur jag inte trivs med situationen. Jag vill ha koll på det mesta som jag brukar ha när jag ska tävlar, jag vill ha så bra set-up som möjligt och skulle gärna ha lagt några månaders extra träning enbart på detta för att i alla fall kunna kapa några placeringar eller sekunder. Som när jag fick tips om att ta med sax till växlingen för att klippa upp skosnörena för en snabbare växling, den köpte jag direk:)

Var även igår kväll på middag med Haglöfs där deras vänner, Team Haglöfs Silvas lagkapten Björn Rydvall höll en pratstund om vad dom håller på med och vad riktig multisport betyder. Deras senaste tävlingen i Sydafrika kan lättas sammanfattas med siffrorna 98h tävling var av endast 4h sömn. Sjukt att kunna slita på så länge! Förutom att det var intressant att lyssna på deras erfarenheter så gav han även sista minuten tips inför lördag.
DSC02753
Hade tänkt vila igår, men blev stressad av allt folk som flängde runt i byn, så fick bli en testpaddling på sjön.
DSC02770
Och även ett test att springa med kajaken då vi tydlgen har ett ”lyft” på 2-300m. Kan endast samanfattas med jäkligt oskönt och jag skrattar endast åt det ironsika att jag springer runt med en kajak på axeln.
DSC02750
Mina sena inköp. Älskar flyttringen. Kanske ska ha den runt midjan när jag paddlar istället:)
DSC02774
Om det fortsatt kommer vara lika dimmigt kanske det är läge att läsa på kartan